همه چیز درباره منطقه تجریش تهران

نوشته شده توسط:پرستو علیرضازاده | ۰ دیدگاه

موقعیت منطقه تجریش:

این محله قدیمی در مرکز شمیرانات تهران  و در منطقه 1 واقع شده است . خیابان فرشته در این منطقه را میتوان گرانترین و  لوکس ترین خیابان تجریش و الهیه و تهران نامید . که دارای آپارتمانها و پنت هاوسهای بسیار مدرن و امروزی میباشد.  از ویژگیهای بارز محله تجریش  بازار قدیمی این منطقه میباشد ، محله تجریش در انتهای خیابان ولیعصر تهران قرار دارد.

املاک تجریش :

در محله تجریش هم املاک قدیمی و هم املاک مدرن وجود دارد . و حتی خانه های قدیمی با حیاطهای دلباز و با صفا را میتوانید ذر این محله بیابید . البته بیشتر این خانه ها اکنون جای خود را به آپارتمانهای مدرن امروزی داده اند.

اجاره و قیمت آپارتمان تجریش بالا میباشد اما با کمک گروه مشاورین املاک بام دروس میتوانید خانه مناسب و دلخواه خود را بیابید 

. مشاورین املاک سایت بام دروس متخصص در ارائه مشاوره در رابطه  آپارتمان دروس، آپاتمان پاسداران و مناطق حومه هستند و قادرند مطابق با سلیقه و بودجه مشتری، بهترین فایل آپارتمان تهران را معرفی نمایند.

خیابان تجریش

این خیابان مشهور تهران نقطه ی تلاقی فرهنگها و عقاید مختلف مردمش میباشد . علاوه بر همجواری با آستان مقدس امامزاده صالح (ع) ، نقطه ی گذر به بسیاری از خیابانهای لوکس و لاکچری و اعیان نشین تهران است .

همۀ پدرها و مادرهای تهرانی و حتی نسلهای بعد و قبلتر با این محله قدیمی و نوستالژیک خاطراتی دارند و برای یکبار هم که شده حتما گذارشان به این محله افتاده است یا برای زیارت امامزاده صالح یا خرید از بازار قدیمی تجریش . چند سالی هم هست که در این محله مترو راه اندازی شده است و یکی از مهمترین مقاصد گردشگری تهران بزرگ میباشد .

منطقه تجریش

منطقه تجریش

محله تجریش یکی از معدود نقاط تهران بزرگ است که جاذبه های گردشگری گوناگونی برای همه سنین و همه سلیقه ها دارد ، گردشگری مذهبی ، گردشگری تاریخی و یا تفریحی .

میدان تجریش :

میدان تجریش که در قسمت پایانی میدان ولیعصر واقع شده است ، یکی از مکان های تجاری و شلوغ تهران میباشد . شهرداری تهران در سالهای اخیر اقدام به نوسازی و مرمت بازار تجریش و آستان امامزاده صالح (ع) نموده است . همچنین راههای دسترسی به این منطقه را نیز آسانتر نموده است .

منطقه تجریش

منطقه تجریش

تاریخچه ی خیابان تجریش

سالها پیش به این خیابان طجرشت میگفتند. توجه شما را به متنی از مورخ راوندی در شرح سلطنت طغرل سلجوقی جلب میکنم :

آنگاه که سلطان از شهر تبریز به سوی ری رفت تا زفاف به دار الملک باشد. اندک مایه ی رنج بر وی مستولی شد، به قصران بیرونی در ری به دیه طجرشت که از جهت خنکی هوا نزول فرمود، چه حرارت هوا به غایت بود ( به سال ۴۵۵ قمری).

جالب اینجاست که طغرل در همان تجریش وفات یافت و جنازه اش برای دفن به ری منتقل شد.

منطقه تجریش

منطقه تجریش

پیدایش تجریش :

کهنسالان درباره محله قدیمی تجریش اینچنین نقل میکنند :

در جاده قدیم شمیران سمت راشت رو به شمال ، باغی بزرگ به نام (گل باوکان ) در دهکده تجریش و دزاشیب بر روی تپه قرار داشتند. از این باغ تا امامزاده قاسم هم باغی دیگر به نام (جنت گلشن ) بود . اطراف این باغها گرگهای زیادی می زیسته اند که باعث ناراحتی و آزار اهالی تجریش می شدند ، به همین دلیل اهالی این منطقه دهکده را ترک کرده و به حوالی امامزاده صالح در جنت گلشن کوچ کردند و تجریش کنونی شکل گرفت .

بازار تجریش تهران

بازار تجریش تهران

در زمان حکومت قاجاریه شهر تهران پایتخت شد و منطقه تجریش به ییلاق اهالی تبدیل گشت ، اعیان و اشراف در این منطقه باغهای زیادی احداث کردند ، خیابان تجریش شامل سه محله متفاوت بود :

محلۀ قلعه نو و حومه : جعفرآباد، محمودیه ، ناودانک ، زعفرانیه

محلۀ بالا : باغ فردوس ، الهیه ، چهار راه حسابی

محلۀ پائین : سه راه دزاشیب، سه راه قیطریه، اسدی و فردوسی ، ظهیرالدوله .

در آمارگیری نفوس سال ۱۳۳۵ اهالی آنجا و تیره های مهاجر از افراد زیر تشکیل شده بود:بومی‌ها، ترقی‌ها، نائینی‌ها، اصفهانی‌ها، خراسانی‌ها، شیرازی‌ها، یزدی‌ها، طالقانی‌ها و لرها.تجریش قدیم از لحاظ ساختاری مانند روستای تاریخی ماسوله گیلان بود بصورتی که مردم از روی بامهای یکدیگر تردد میکردند.کوچه ها و معابر بسیار باریک و پر پیچ و خم بود ، خانه های خشتی و گلی یا چینه ای تجریش را شاید میتوان مشابه روستای فعلی پس قلعه در دربند دانست . جمعیت در تجریش قدیم در دو محله به صد و پنجاه خانواده می‌رسید. از محله بالا حدود بیست خانوار تابستان‌ها بر سر باغ‌های خود می‌رفتند و زمستان‌ها به ده باز می‌گشتند.

امامزاده صالح

امامزاده صالح

خیابانها و اماکن اطراف تجریش :

خیابان‌ها و کوچه‌هایی که به میدان تجریش می‌پیوندند به ترتیب ساعتگرد عبارت‌اند از خیابان شهرداری، فناخسرو، جعفری، جلالوند، ملکی، ولی‌عصر، دربندی، ثقفی و کوگل. خیابان شهرداری بین میدان تجریش و میدان قدس قرار دارد و کوگل کوچه‌ای است که به امامزاده صالح ختم می‌شود. خیابان‌های:بوعلی، صاحبی، آشتیانی منفرد و حکمت از جمله خیابان‌هایی هستند که دارای استاندارد خیابان سازی نیستند و نیز این خیابان‌ها جزء مناطق قدیمی و فرسوده تجریش قرار دارند.

عکس قدیم تجریش

عکس قدیم تجریش

اماکن مهم پیرامون میدان تجریش:

امامزاده صالحاداره پست تجریشبازار تجریش و حسینیه آنبیمارستان شهدابنیاد شهید شمیراناتسازمان تأمین اجتماعیمرکز خرید تندیسمرکز خرید قائممرکز خرید البرزمرکز خرید میری

در شمال تجریش محله‌های جعفرآباد و سعدآباد و در شمال غربی آن محله زعفرانیه قرار گرفته است.

منطقه تجریش

منطقه تجریش

امامزاده صالح:

این امامزاده مرکزیت معنوی در منطقه تجریش بود . حسن ملقب به صالح از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام است. درباره‌ی امامزاده صالح می گویند که وی تحت تعقیب حسن نامی از پل کَرَخ یا کرج امروزی بود. تعقیب کننده وی را در باغ جنت  گلشن  زیر درخت چنار گرفتار کرده و به شهادت میرساند. اهالی محل برای وی بارگاهی می سازند که به قطب اصلی معنوی این منطقه تبدیل گردید .

چنار امامزاده:

چنار امامزاده صالح کهنسال‌ترین چناری است که تاکنون دیده شده است.  این چنار حتی اعجاب مسافرین خارجی را نیز بر می‌انگیخته است. چنانکه دیالافوا در سفرنامه اش در ایران به سال ۱۸۸۱ م دربارۀ این درخت می نویسد:

«در مسجد (بقعۀ امامزاده صالح) تجریش چنار عجیب و غریبی است که کمتر نظیر آن در دنیا پیدا می شود.  قطر فوق العاده آن را نمی توان دقیقاً با رقم معین کرد.  تقریباً محیط آن به پانزده متــر می رسد.  هریک از شاخه های آن مانند تنه درخت کهنسالی در بالای بنای مسجد و سایر اطراف سر به آسمان کشیده است .  این درخت عده کثیری را در سایة خود پناه می دهد.  مؤمنین در زیر آن نماز می خوانند..  مکتبدار اطفال را در آنجا جمع کرده درس می دهد.  قهوه چی سماور و استکان و لوازم خود را در درون آن قرار داده است.  سقا هم کوزه های پر آب خود را در گوشه ای از تنه گذارده است.»
منطقه تجریش

منطقه تجریش

از این چنار عظیم هم اکنون چیزی باقی نمانده است .

از لحاظ دسترسی

از نقطه نظر دسترسی به سایر نقاط تهران محله تجریش در شرایط خوبی قرار دارد . خطوط بی آر تی و خط 1 مترو در تجریش ایستگاه دارند. اتوبان های صدر و مدرس نیز مسیرهای خوبی برای افراد با ماشینهای شخصی هستند .خیابان هایی که به میدان تجریش ختم می شوند، خیابان های ولیعصر، فناخسرو، غلام جعفری، جلالوند، سعادت آباد و شهرداری هستند. مهمترین خیابان های محله تجریش تهران؛ خواجه نوری، تهرانی، فرقانی، بهار آزادی، دهقان، رضایی و هاله نام دارند.

منطقه تجریش

منطقه تجریش

منطقه تجریش

منطقه تجریش

منطقه تجریش

منطقه تجریش

منطقه تجریش

منطقه تجریش

محله تجریش تهران

محله تجریش تهران

محله تجریش تهران

محله تجریش تهران

محله تجریش تهران



کپی با ذکر منبع امکان‌پذیر است

منبع : bamdaroos.ir


    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...